Monsena
HPL Compact

HPL Compact

Compania Formica® este unul dintre cei mai importanți producători de laminate din lume.

Formica® aduce an de an noi modele și noi suprafețe remarcabile, la aceeași calitate recunoscută în timp.

Însușirile prin care marca Formica® se afirmă sunt creativitatea și calitatea.

Materialele HPL (High Pressure Laminates) au fost inventate în 1913 de către doi ingineri electricieni aflați în căutarea unui înlocuitor al materialului izolator "Mica". Produsul astfel descoperit, în fapt hîrtie kraft impregnată cu rășină fenolică, tratată ulterior la presiune înaltă și temperatură ridicată, și-a găsit rapid utilizarea sub formă de folii și panouri pentru acoperirea și crearea suprafețelor.

De atunci și pînă acum, laminatele Formica® au cunoscut nenumărate inovații, sub toate aspectele.

Suprafețele lor au fost înnobilate cu modele, culori și texturi  variate: de la imitația de lemn, piatră, culori puternice la foliile metalice, de la suprafețe lucioase la cele satinate sau în relief.

Laminatele Formica® sînt:

 • HPL FOLII  PENTRU MOBILIER
 • HPL COMPACT  DE  INTERIOR
 • HPL COMPACT  DE  EXTERIOR

FORMICA COMPACT

Formica Compact reprezintă o categorie multifunctională de HPL (High Pressure Laminate).

Este un panou rigid, omogen, cu una sau două fețe decorative, fabricat prin presarea la temperatură înaltă a unui număr mare de straturi din hîrtie kraft impregnate cu rașini fenolice.

Are o rezistență mare la impact și umiditate.

Din procedeul de presare rezultă un material foarte solid, cu o densitate ridicată (1.40 g/cm3), disponibil în grosimi care variază între 2 mm și 20 mm.

Datorită miezului omogen, panourile Formica Compact se pot prelucra cu ușurintă.

Finisarea muchiilor prin căntuire nu mai este necesară.

Formica Compact are o stabilitate structurală deosebită și la grosimi mai mari de 6 mm nu necesită suport adițional.

Este un material impermeabil, ideal pentru aplicații care necesită rezistență la solicitări mecanice, la impact puternic, la apă, caldură și umiditate îndelungată.

În plus este ușor de curățat, recomandat ca produs "antigrafitti" și "antivandalism".

Materialele Formica Compact se prezintă sub două variante :

- Panouri pentru aplicații de interior

- Panouri pentru aplicații de exterior

FORMICA COMPACT DE INTERIOR

Aceste panouri răspund exigențelor din mediile cu trafic intens precum școli, spitale, birouri, stadioane, spații comerciale, mediul de afaceri, baruri, restaurante, transport, etc.

APLICAȚII :

 • EDUCAȚIE

Instituțiile și centrele educaționale reprezintă unul dintre cele mai solicitate medii de interior.

Laminatele Formica sunt special create pentru mediile cu trafic intens, fiind rezistente la uzură și usor de întreținut. În plus oferă confort, igienă și functionalitate în aplicații nenumărate: laboratoare, băi, vestiare, mobilier divers, placări de  pereți etc.

 • SPORT

Acest domeniu cuprinde aplicații de interior cu solicitări de umiditate și rezistență la uzură, cum ar fi: vestiare, piscine, centre și săli sportive, cinematografe, teatre, cazinouri etc.

Cu o structură omogenă, solidă, panourile Formica COMPACT răspund tuturor exigențelor din aceste medii. Aceste material combină rezistența deosebită la umiditate și impact cu aspectul nobil caracteristic.

 • SPAȚII COMERCIALE

În mediul commercial, design-ul deosebit și culorile senzaționale atrag privirile. Competiția este acerbă, iar prima impresie are o importanță capitală.

Proprietățile materialelor HPL Formica oferă rezistență la uzură, iar varietatea de modele și culori atractive conferă un puternic impact vizual.

Gama largă de culori, finisaje și modele oferă posibilitatea de adaptare la oricare stil comercial.

 • BARURI ȘI RESTAURANTE

Acest domeniu cuprinde aplicații cu trafic intens, care solicită materiale cu rezistență deosebită la uzură, ușor de instalat și de întreținut, cu aspect senzațional și care să reflecte personalitatea localului. Laminatele Formica satisfac toate aceste cerințe: sunt durabile, pot permite o montare rapidă și ușoară, se pot adapta cu usurință oricărui stil și practic nu necesită întreținere.

 • CASE

Laminatele  HPL Formica reprezintă o soluție avantajoasă pentru bucătarie, baie, dormitor, sau camera de zi.

Panourile HPL Formica sunt ideale pentru mobilier de baie, fiind rezistente la umiditate, igienice și ușor de întreținut. Diversitatea gamelor coloristice permit utilizarea lor în alternanță sau combinate cu alte tipuri de material.

 • SĂNĂTATE / SANITAR

Folosite mai ales în spitale, clinici și centre de sănătate, laminatele HPL Formica oferă igienă, prospețime și ambianță reconfortantă.

Suprafețele Formica sunt ușor de întreținut și împiedică acumularea de bacterii și transmiterea microbilor.

Pentru spațiile unde se folosesc substanțe chimice puternice, laboratoare, cabinete medicale etc.

 • MEDIUL DE AFACERI

Edificiul unei companii reflectă cultura, profesionalismul și succesul acesteia.

Laminatele Formica contribuie la crearea unor suprafețe exterioare și interioare solide, remarcabile, care oglindesc fidel personalitatea companiei și rezistă excepțional în timp.

Culorile, textura și design-ul adaugă stil și funcționalitate acolo unde impresia corectă este esențială. Diversitatea gamelor este potrivită pentru cele mai diferite stiluri, de la modern la clasic.

 • HOTELURI

Hotelurile și firmele de catering sunt medii cu tradiție pentru produsele Formica.

Plăcile și panourile HPL Formica oferă suprafețe durabile, rigide, igienice și ușor de întreținut, ideale pentru recepții, baruri, suprafețe de lucru, compartimentări, diverse placări, băi etc. Aspectul variat, de la finisajul metalic la culorile uni oferă libertate creativă.

 • TRANSPORT

Mijloacele de transport, aeroporturile sau stațiile de transport public pot beneficia de însușirile practice și de performanțele calitative și estetice ale plăcilor și panourilor  HPL Formica. Gamele variate de finisaje și culori oferă calitate fără compromisuri și furnizează o alternativă durabilă, economică și ușor de întreținut făță de lemnul masiv, metal sau minerale naturale.

 

FORMICA COMPACT DE EXTERIOR VIVIX

Caracteristicile speciale ale panourilor Formica le recomandă drept una dintre soluțiile potrivite pentru aplicații diverse de exterior, de la construcția de fațade ventilate la alte tipuri de decorări ale clădirilor.

Sunt panouri rigide și omogene. Toate panourile au două fețe decorate, un miez negru.  La cerere se pot face panouri tratate ignifug.

Panourile VIVIX  îmbină rezistența excelentă la vreme și raze UV. Au proprietăți de rezistență la zgîriere și posibilitatea de manevrabilitate ușoară destinată utilizării pe verticală.

Nu sînt recomandate pentru utilizarea orizontală, cum ar fi acoperișurile decorative în aer liber sau pentru podele unde traficul este intens.

Sunt disponibile într-o gamă largă de culori și modele adaptate la arhitectură și designul contemporan.

Panourile VIVIX sînt ușor de întreținut și în cele mai multe cazuri se pot curața pur și simplu cu detergent și apă.

Panourile VIVIX sunt ușor de prelucrat și pot fi tăiate într-o varietate de forme și dimensiuni astfel încît să exprime orice concept de design.

Grosimile disponibile sunt de 6 mm, 8 mm sau 10 mm.