Monsena
Aluminiu solid

Aluminiu solid
Aluminiului solid in executia fatadelor aduce avantaje importante care din pacate sint putin cunoscute la noi in tara:
  • materialul se livreaza intr-o multitudine de forme si grosimi permitind alegerea corecta in functie de aplicatie;
  • este un material incadrat in clasa de foc A1, incombustibil (DIN EN 13501), perfect pentru aplicatii exigente la acest criteriu : cladiri inalte, spatii publice interioare, tuneluri etc
  • Este 100% reciclabil
  • Se poate procesa cu usurinta prin taiere, indoire, roluire, presare pentru a obtine cele mai variate forme ;
  • Suprafata se poate proteja prin diverse metode de lacuire si acoperire ; vopsea PVDF, poliamidica, poliesterica, anodizare, vopsire in cimp electrostatic, iar variantele de culori sint nenumarate, incluzind imitatii de lemn, piatra etc.
Firma Novelis cel mai important furnizor de aluminiu prevopsit din Europa, livreaza mai multe tipuri de aliaje adaptate domeniului constructiilor :
  • FF2 este un aliaj AlMg3 livrat in placi cu grosime de 2 mm si dimensiunea standard de 1500 x 3000 mm. FF2 este un material extrem de rigid (echivalent cu aluminiu simplu de 3 mm grosime), permitind obtinerea unor casete cu planeitate similara aluminiului compozit. Pentru executia casete de dimensiuni mari fara ranforsari interioare se recomanda folosirea materialelor FF2 Plus de 2,2 mm grosime si respectiv a FF3 de 3 mm grosime.
  • Windy – placi din aliaj UNI-EN AW-5005 acoperite cu vopsea poliamidica, foarte elastica si rezistenta la abraziune. Grosimea poate fi aleasa intre 1 si 2 mm in functie de aplicatie.
Pentru realizarea de elemente de design sau de umbrire placile de aluminiu solid pot fi perforate intr-o multitudine de variante.

La fel ca in cazul cuprului, si aluminiul solid poate fi utilizat la realizarea fatadelor prin tehnica faltuirii, materialul recomandat in acest caz fiind Falzonal-ul.