Monsena

Prezentare generală a materialelor pentru acoperişuri
Prezentare generală a materialelor pentru acoperişuri
Joi , 11 Aprilie 2013

Ne-am gândit că ar fi mult mai interesant pentru voi, pentru început, să facem o prezentare generală a tuturor materialelor pe care le folosim şi le recomandăm pentru montajul acoperişurilor. Sigur, puteţi să le vedeţi pe toate în pagina de început, însa credem că ar fi mult mai folositor un articol în care să le prezentăm pe fiecare, în parte.

Vă mai spunem, ca de fiecare dată, că pentru un acoperiş durabil este nevoie de materiale rezistente care, odată facută investiţia, nu va mai fi nevoie să vă gândiţi la ele şi nici moştenitorii voştri, pentru că unele materiale au rezistenţă de ordinul secolelor. Toate aceste materiale oferă posibilitatea de a fi confecţionate şi montate acoperişuri fălţuite.
acoperis cupruŞi începem cu unul dintre aceste materiale foarte rezistente, cuprul Tecu. Acesta a fost folosit în acest scop încă din Evul Mediu şi, se poate recunoaşte pe diferite clădiri după culorile specifice procesului de oxidare. Sunt 3 faze importante de oxidare a cuprului şi ele se desfăşurau toate după montaj, înainte ca oxidarea să se poată face pe suprafeţe mari, în timp foarte scurt, cu tehnologie foarte avansată. Astfel se obţine efectul a zeci de ani în câteva ore şi clientul se poate cumpăra cuprul gata oxidat. Asta pentru că sunt persoane care preferă acea culoare verde patinat la care se ajunge doar după zeci de ani de oxidare naturală. Compania KME cu care colaborăm pentru acest material ne furnizează cupru în cele 3 stadii de oxidare care au o puritate de 99,9%, dar şi aliaje de cupru cu alte metale care creează aspecte dintre cele mai interesante şi care vor încânta privirea oricărei persoane. Este materialul cel mai folosit pentru acoperişurile bisericilor, atât pentru aspectul său foarte plăcut şi înălţător cât, în primul rând, pentru durabilitatea sa. Pe astfel de construcţii este foarte greu să tot schimbi acoperişul o dată la câţiva ani. Aşa că se alege o soluţie care să reziste la fel de mult ca şi edificiul, în sine. Mai multe despre acestea puteţi afla în pagina de prezentare.
acoperis zincAl doilea material este zincul Zinkmetal tot de la compania germană KME. Acesta s-a dezvoltat ca şi utilizare în secolul XIX, când tehnologia s-a dezvoltat destul de mult ca să îl poată produce aşa cum se dorea. Multe dintre clădirile interbelice acoperite cu zinc atunci încă mai au acoperişul original, ceea ce dovedeşte rezistenţa şi durabilitatea încă unui material la care prea puţini se gândesc când vine vorba de acoperişuri. Alte avantaje ale zincului sunt aspectul natural deosebit, rezistenţa excelentă la diferenţe de temperatură, oxidare rapidă fără diferenţe foarte mari, ca şi în cazul cuprului, de la gri strălucitor la gri albăstrui, culoare şi aspect care rămân stabile, intră în categoria materialelor ignifuge, excelente proprietăţi de prelucrare, stabilitate dimensională şi nu necesită întreţinere. Poate că acesta este un aspect la care nu ne-am fi gândit, însă pentru durabilitate, sunt materiale care necesită multă întreţinere. Ca şi în cazul cuprului, şi zincul se poate monta sub formă gata oxidată. Şi de această dată, pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi pagina de prezentare a acestuia.
acoperis aluminiuAlt material foarte potrivit pentru acoperişuri este aluminiul Falzonal pe care îl achiziţionăm de la compania Novelis Goettingen, care îl produce în aşa fel încât să se poată prelucra prin tehnica fălţuirii. De fapt, acest material este un aliaj mai special pe bază de aluminiu care are o maleabilitate extraordinară şi stabilitate dimensională. Acesta este cel mai uşor de modelat material şi cel care se poate vopsi în o multitudine de culori, cu garanţia că vopselele vor rezista timp de cel puţin 10 ani. Iar pentru protecţie şi mai mare, pe spate, este un înveliş de lac protector. Informaţii suplimentare despre acest material găsiţi in manualul de prezentare al produsului.
Şi pentru că sistemele pluviale au legătură foarte mare cu acoperişul, v-am pregătit modele de sisteme pluviale confecţionate din aceleaşi materiale ca şi acoperişul, pentru a putea face parte dintr-un întreg, pentru a completa imaginea construcţiei.

 

Vă aşteptăm să ne adresaţi întrebări dacă aveţi unele legate de subiectul materialelor pentru acoperişuri, pentru început.