Fațade ventilate cu panouri HPL de exterior Monsena

Fațade ventilate

Dacă vorbim despre o clădire de birouri sau despre o casă particulară, pe lângă sistemele de ventilație, încălzire și aer condiționat (HVAC), este binevenită o barieră termică ce va scădea simțitor costurile pentru consumul de energie, costuri ce cresc de la an la an cu câteva procente. O fațadă ventilată înseamnă o placare ce va avea rolul „ruperii termice”. Razele soarelui sau vânturile reci ale iernii lovesc această barieră, iar restul construcției va fi ferită de acestea, rezultând un impact termic mult redus asupra zidăriei clădirii. „Perna” de aer dintre fațada de HPL și zidurile imobilului va fi protectorul banilor noștri cheltuiți pe energie.

 

Pe langă protecția termică, vin și alte avantaje ale sistemului:

– întreținere ușoară, o banală ploaie va scuti efortul unei curățări cu utilaje specifice fațadelor

– viața îndelungată ce tinde spre cea a cuprului

– se va desprinde de restul soluțiilor de placare, clădirii atribuindu-se eleganța

cere oferta

Fațade ventilate cu panouri HPL de exterior

HPL-ul  de exterior este un produs de înaltă calitate conceput pentru aplicații de lungă durată de placare a fațadelor. Panourile exterioare combină durabilitatea, rezistența la intemperii și proprietățile ignifuge cu o gamă de posibilități creative.

Creat în strânsă colaborare cu designeri și arhitecți este un produs în ton cu tendințele globale, susținut de cea mai înaltă calitate și performanță.

Avem aspectul și bariera, dar mai avem nevoie de prinderea de zidărie. Arhitecții aduc soluția estetică, iar noi venim cu soluția tehnică. Aici este inclusă, pe lângă manopera de montaj pe care o putem oferi, substructura ce face legătura dintre decor și zidurile clădirii.

Amănuntele elementelor de prindere (substructura) se stabilesc pentru fiecare proiect în parte. Se poate apela la banala țeavă rectangulară, pentru un perete drept, până la bracheți și profile T și/sau L pentru pereți care prezintă variațiuni de planeitate ce nu pot fi „acoperite” de țeava rectangulară.

Pentru o estetică deosebită plăcile se pot prinde prin lipire de substructură sau se pot monta cu prindere mecanică, unde situația o impune.

Sunt disponibile într-o gamă largă de culori și modele adaptate la arhitectură și designul contemporan.

Paleta de culori cuprinde 75 decoruri, uni, elemente sau lemn.

Panourile HPL de exterior pot fi prelucrate cu ușurință prin: tăiere, frezare, perforare, decupare, conform documentație tehnică.

Panourile HPL de exterior se montează pe pereți verticali, sub diferite forme și dimensiuni, respectând recomandările producatorului.