16.03.2020

Materiale pentru acoperisuri – Cupru Tecu Oxid

Discutia despre materiale pentru acoperisuri am parcurs-o deja, la modul general. Discutia despre acoperisurile din cupru am inceput-o deja, vorbind despre Tecu Classic, iar azi continuam aceasta discutie despre cupru, cu Tecu Oxid.

 

Asa cum spuneam si cu alta ocazie, Tecu este gama de materiale de acoperisuri din cupru su din aliaje majoritare din cupru care sunt produse de compania KME, care este recunoscuta la nivel mondial ca oferind una dintre cele mai bune calitati in ceea ce priveste produsele care ies pe poarta fabricii. Cliseul calitatii germane nu se dezice nici de aceasta data.

 

Asa cum am mai spus, orice bucata de cupru trece, din starea sa naturala, prin doua stadii de oxidare, fiecare avand un efect vizibil asupra sa. Insa efectele oxidarii naturale se revad abia dupa un timp. Aceasta este dupa prima faza de oxidare, adica primul stadiu, care, in mod natural, incepe sa aduca modificari imediat dupa contactul cu aerul, dar dureaza pana la 6 luni ca sa se instaleze in totalitate. Ei bine, acest efect se poate obtine in mod industrial, insa nu artificial, ci facand materialul sa lucreze mai repede, ca sa ajunga la acest stadiu in momentul iesirii pe usa fabricii. In acest fel, beneficiati de nuante de maro profunde chiar din momentul montajului. Iar de aici incepe a doua faza de oxidare, si anume cea prin care cuprul ajunge la o nuanta de verde patinat, proces care se desfasoara pe parcursul a zeci de ani.

 

Cum spuneam, Tecu Oxid este cupru ajuns in prima faza de oxidare, insa colile sunt oxidate pe ambele parti, insa nu intr-un mod care sa dauneze suprafetei, ci prin metode mai putin invazive pentru material, astfel incat sa se pastreze aceleasi proprietati pe care cuprul le are, in mod normal, si anume maleabilitatea, rezistenta foarte mare in timp, temperatura foarte mare de topire si altele. Cuprul este si un foarte bun exemplu de material ecologic, pentru ca nu influenteaza mediul inconjurator si ecosistemele, si economic, pentru ca are o durabilitate ce se masoara in secole, adica investitia se face doar odata pentru foarte mult timp, si pentru ca nu necesita intretinere de niciun fel de-a lungul timpului.

 

Tecu Oxid se poate debita si monta in foarte multe feluri, in functie de aspectul care se doreste. Aveti mai jos imagini care reprezinta, pe rand, fasiile de cupru si modul lor de prindere, sindrila sau romburi, de doua feluri, dar si casete si paneluri, cu sistemul lor de montare.

 

Asadar, daca va ganditi sa faceti o investitie care sa dureze peste ani si preferati o culoare maro mata a cuprului, Tecu Oxid este solutia pentru acoperisul dumneavoastra.